Dr. Molnár Jenő Alapítvány

A Dr. Molnár Jenő Alapítvány célja a magyar andrológia fejlődésének elősegítése, támogatása (Pro Andrologia Alapítvány). Az andrológia ma már Európa-szerte önállósuló, megbecsült orvosi tudományág.


A Dr. Molnár Jenő Alapítvány célja a magyar andrológia fejlődésének elősegítése, támogatása (Pro Andrologia Alapítvány).
Az  andrológia  ma  már  Európa-szerte  önállósuló, megbecsült orvosi tudományág. A létrehozója Magyarországon  Dr. Molnár Jenő (1912–1984)  volt,  akinek szellemi tevékenysége és szakkönyvei nagymértékben elősegítették a magyar eredmények nemzetközi  elismerését  és  megbecsülését;  és  akire  mint  a klasszikus európai andrológia kiemelkedő egyéniségére  büszkességgel  és  őszinte  tisztelettel  emlékezhetünk.

Az utolsó 20 évben az andrológia világszerte igen jelentős fejlődésen ment keresztül, ma már nemcsak a nemzőképesség-zavarok  vizsgálata  és  gyógyítása  tartozik tárgykörébe, hanem a férfi fogamzásgátlása, a férfiklimax kutatása és gyógyítása, valamint a szervi eredetu szexuális zavarok okainak felderítése és eredményes kezelése is.
Mind  a  négy  felsorolt  területen  új,  gyakorlatban  is széles körben alkalmazott eredmények váltak ismertté.
Ezen  orvosi  szakterület  fejlesztésére  itthon  is  folyamatosan igény van. Ennek az igénynek a kielégítésében igyekszik segítséget nyújtani az alapítvány, megteremtve a fiatal szakemberek képzéséhez, a tudományos  ülések  megrendezéséhez  szükséges  anyagi hátteret.
 

Ezt a célt szolgálja az első hazai andrológiai szakkönyvtár is:

Dr. Molnár Jenő Andrológiai Alapítványi Szakkönyvtár
MHEK – Honvédkórház,
Urológiai és Andrológiai Osztály
1062 Bp., Podmaniczky u. 109-111., Tel./fax: 475-2570
Marótiné Gecse Ágnes ügyintéző (kedden 13-14 óráig)

Mivel az Alapítványon kívül az andrológiai tevékenységnek  hazánkban  jelenleg  semmiféle  önálló anyagi keret nem áll rendelkezésére az andrológusok (és leendő andrológusok) más, ugyancsak nehézségekkel  küzdő  orvosi  szakmák  területein  belül  tevékenykednek – az önállósuló magyar andrológia létfontosságú, független anyagi bázisának megteremtésére.
 

E cél érdekében esetleges adományaikat köszönettel vesszük:

Dr. Molnár Jenő Alapítvány
csekkszámlaszám: 11702036-20562807


Budapest, 1996. június   

Az oldalon felnőtteknek szóló tartalmak jelenhetnek meg.

Az oldal használata csak 18 éven felülieknek, vagy szülői felügyelettel ajánlott.

Az oldal megtekintéséhez ki kell jelentenie, hogy elmúlt 18 éves.

További információ az Adatkezelési tájékoztató-ban.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!